Lokaler och förråd

Haninge Bostäder äger och förvaltar ca 500 lokaler och förråd. Lokalerna är främst ett komplement till våra bostadsfastigheter, d vs,  vi har inga fastigheter med enbart kommersiella lokaler.

Länk till våra lediga lokaler!

Förråden som finns ligger oftast i fastigheternas källarutrymmen, och kan endast användas som förråd eller lagerutrymme.

Länk till våra lediga förråd!

Så här söker du lokal och förråd

Intresseanmälan lokal

Vi annonserar våra lokaler på vår hemsida. Är du intresserad av någon lokal skickar du en intresseanmälan via intresseformuläret som finns i annonsen.

Du måste vara aktiv och själv bevaka, via webbplatsen, om det finns någon ledig lokal som passar din verksamhet.

Observera att vi inte tillämpar köpoäng vid förmedling av lokaler, utan det som är avgörande är verksamhetens art i den aktuella lokalen och området.

 

För att vi ska kunna erbjuda dig en lokal ska du uppfylla följande:

  • För att hyra en lokal ska du ha ett registrerat företag, till exempel ett aktiebolag, handelsbolag eller en enskild firma.
  • Du ska ha en affärsplan och verksamhetsbeskrivning. Din verksamhet skall vara lämplig för lokalen och för området där lokalen finns.
  • Du ska ha god ekonomi och kreditvärdighet och inga betalningsanmärkningar.
  • I vissa fall kräver vi kanske en ekonomisk säkerhet som deposition, till exempel om ditt företag är nystartat.

 

Intresseanmälan förråd

Du måste registrera en intresseanmälan för förråd innan du kan anmäla dig för något ledigt förråd. Vi strävar efter att ha en aktiv och aktuell intressebank. Om du ändrar adress, e-post, inkomst eller någon annan uppgift är det viktigt att du uppdaterar dina uppgifter.

Du måste vara aktiv och själv bevaka, via webbplatsen, om det finns något ledigt förråd som passar dig. Det innebär att du inte kommer att få några erbjudanden om du inte själv anmäler ditt intresse. Har du e-post kan du prenumerera på information om lediga förråd när de annonseras.

Observera att vi inte tillämpar köpoäng vid förmedling av förråd utan i första hand hyr vi  ut dessa lokaler till våra boende i området, i andra hand till övriga hyresgäster och i tredje hand till sökande som inte är bostadshyresgäster.

 

Våra lokaler

Alla lediga lokaler visas här på vår hemsida. Våra lokaler är indelade så här:

Lokal – som affär, kontor, servering, vård och omsorg m.m. Hyresgästen är oftast ett företag och i lokalen bedrivs en affärsmässig verksamhet.

Förråd/Lager – förråd (mindre än 20 kvm), lager (större än 20 kvm) eller hobbyverkstad.        

 

Om du har frågor om att hyra lokal är du välkommen att kontakta

Kundtjänst 08-606 89 00 mån-tors 9.00-11.45

info@haningebostader.se