Inflyttning

Tillträde - Elabonnemang - Hemförsäkring - Brandvarnare - Hyresinbetalning - Nycklar - Flyttanmälan

Tillträde

Tillträde till lägenheten har du kl. 14.00 samma dag som hyresavtalet börjar gälla.

Infaller den 1:a på lördag, söndag eller allmän helgdag, sker tillträdet nästkommande vardag efter kl 14.00 enligt hyreslagen.

När nycklarna hämtas ut, ska första hyran vara betald. Medtag legitimation. Du skall även ha med intyg på gällande hemförsäkring, läs mer nedan.

Vid inflyttning hämtas nycklar på huvudkontoret Rudsjöterrassen 5, plan 9, Handen.

Om lägenhetens skick vid tillträdet inte är som förväntat, exempelvis bristande städning eller skador som ej framkommit på besiktningsprotokoll, kontakta då din bovärd inom 10 dagar.

Elabonnemang

Nästan alla våra lägenheter har separat elmätning. I vissa lägenheter måste du själv teckna ett avtal med Vattenfall. I andra lägenheter debiteras du kostnaden för din elförbrukning på hyresavin två månader i efterskott. Av ditt hyresavtal framgår det vilket alternativ som gäller för just din lägenhet.

Blankett för ansöka om elavtal hos Vattenfall.

Hemförsäkring

Som hyresgäst hos Haninge Bostäder kräver vi att du har en gällande hemförsäkring under boendetiden.
Om en skada skulle uppstå, antingen oförutsedd eller om du är vållande, samt för att skydda dig ekonomiskt, är detta ett krav hos oss. Innan nycklar får hämtas ut, skall hemförsäkring ha tecknats. Tag med kopia på avtal med försäkringsbolag och legitimation.

På den här hemsidan får ni en god överblick och kan jämföra olika försäkringsbolag.

Brandvarnare

Haninge Bostäder har monterat brandvarnare i samtliga sina lägenheter. Brandvarnare tillhör lägenheten och får inte tas med när du flyttar. Brandvarnaren är utrustad med ett batteri som skall hålla i ca 10 år. Om något fel uppstår, gör en felanmälan. Vid avflyttning kontrolleras att brandvarnaren finns på plats och att den fungerar.

Hyresinbetalning

Hyran ska betalas i förskott, senast sista vardagen i månaden före. Varje månad skickar vi en hyresavi. Du har möjlighet att få din avi skickad till din registrerade E-post, mejla då till oss på info@haningebostader.se. Du kan även få din hyresavi som E-faktura, kontakta då din bank. Ett annat bekvämt sätt att betala hyran är via autogiro. Om du är intresserad finns blanketter på vårt kontor eller att ladda ner här: Autogiroblankett

Det är viktigt att hyran betalas i tid. Vi skickar inte ut någon påminnelse utan det går ut ett inkassokrav med tillkommande kostnader om hyran inte är betald. Utebliven eller upprepade sena betalningar kan medföra att du förlorar hyresrätten. Tag därför alltid kontakt med oss om du får problem att betala hyran.

Nycklar

Du får 3 stycken nycklar till lägenheten när du flyttar in. Samtliga utkvitterade nycklar ska lämnas tillbaka när du flyttar, i annat fall debiteras du kostnaden för låsbyte. Behöver du fler nycklar gör du en beställning genom din bovärd.

Haninge Bostäder har inga huvudnycklar till lägenheterna. Istället finns det en så kallad nyckeltub monterad på din dörr som används när du gjort en felanmälan och inte kan vara hemma när arbetet ska utföras. 

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. (Klicka här för att komma till skatteverket)

 Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring. (Klicka här för att komma till adressändring)

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt. Du som har egen ingång har inget lägenhetsnummer.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.