Allt om din hyra

Vanliga frågor och svar om betalning

  • Hur kan jag dela upp min betalning?
  • Hur gör jag för att betala med autogiro?
  • Vilket datum drar ni pengarna från mitt konto?

Svar på dessa frågor och många fler hittar du i vår sammanställning av de vanligaste frågorna om betalning. 

Vanliga frågor och svar om betalning

 

Din hyra

Hyran ska alltid betalas i förskott och vara inbetald senast den sista vardagen i månaden. Det är viktigt att du betalar in hyran i tid. Obetalda hyror skickas till inkassobolag för hantering. Tänk på att du är skyldig att betala din hyra oberoende om du fått din hyresavi eller inte.

När du är inloggad på mina sidor   kan du få fram information om dina tidigare hyresinbetalningar samt se dina hyresavier.

Autogiro

Vi vill att det ska vara enkelt för dig att betala din hyra. Därför erbjuder vi dig att kostnadsfritt ansluta dig till autogiro. Genom autogiro kommer dina hyresinbetalningar att ske automatiskt på rätt dag. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på ditt konto. Saknas det pengar helt eller delvis på kontot blir inte hyran betald och då är det viktigt att du betalar in hyran på annat sätt.

Vill du ansluta dig till Autogiro, skriver du ut och fyller i blanketten: Blankett för autogiro, och mejlar, postar eller lämnar in den till kundtjänst på Rudsjöterrassen 5, plan 9.

Betalar du in hyran på annat sätt använder du vårt bankgiro nummer 5547-8184. Det är då viktigt att du anger OCR numret som du hittar på mina sidor så vi ser att inbetalningen kommer från just dig.

E-faktura

Du kan också enkelt betala hyran via elektronisk faktura, så kallad e-faktura, som du får direkt i din internetbank. Med e-faktura får du dina räkningar samlade i internetbanken, vilket ger dig kontroll och överblick över obetalda och betalda räkningar. Dessutom är det miljövänligt!

E-postavi

Du kan få hyresavin skickad till dig via e-post. Om du vill ansluta dig till denna tjänst skickar du ett mail till hyror@haningebostader.se med dina uppgifter. Lämna namn, personnummer samt e-postadress till oss. Skriv i mailet att du önskar att få din hyresavi via e-post.

Swish

Du kan göra en hyresinbetalning till oss via swish på nr 123 644 1364. Fyll i ditt OCR nr i meddelandefältet vid betalning.