Telia FiberLan

Haninge Bostäder AB och Telia har tecknat ett avtal om anslutning till Telia fibernät. När din fastighet anslutits kommer du att kunna beställa tv, bredband och telefoni via ditt nätverksuttag. Arbetet med att ansluta alla fastigheter till Telias fiber har påbörjats och utbyggnaden och installationen är snart aktuell för de fastigheter som står först på tur.

Preliminära startdatum:
2009-02-28 Rosgården i Tungelsta
2009-03-27 Dalarö

Information om startdatum för övriga områden kommer att lämnas löpande på vår hemsida. 

Fiber säkrar framtiden

Med den nya fiberanslutningen kommer du att kunna beställa Telia Digital-tv med ett stort utbud kanaler och knivskarp bild, Telia Bredband FiberLan med hastigheter ända upp till 100 Mbit/s och Telia Bredbandstelefoni. Ställer framtiden högre krav på prestanda i nätet kan du vara trygg. Fiberkabeln kan praktiskt taget transportera hur mycket information som helst.

 

Installationen

I varje lägenhet kommer nätverksuttag installeras och i samband med installationen kommer installatörerna att borra i väggar, skruva upp lister, uttag och bredbandscentral. Vi hoppas att ni har överseende för detta och ser fram mot de fördelar det nya bredbandsnätet ger.


Oavsett om du kommer att använda nätet eller inte, så måste vi in i varje lägenhet och installera inkommande bredbandskabel uttag. Antingen kommer du själv vid ett senare tillfälle se behovet eller så vill nästa hyresgäst använda nätet.

Entreprenören kommer innan installationstillfället att dela ut information som rör installationen samt när de besöker din lägenhet. När installatören kommer är det viktigt att möbler fram till uttagen är flyttade.

 

Läs mer redan nu

När installationen till fibernätet är klar kommer du att få mer information i brevlådan. Är du redan nu nyfiken på vilka tjänster som erbjuds via fibernätet kan du besöka respektive tjänst hemsida.

 

För tv: www.telia.se/tv

För bredband: www.telia.se/fiberlan

För telefoni: www.telia.se/bredbandstelefoni