Ny hyra för 2021 dröjer

 

Hyresförhandlingen för 2021 mellan Haninge Bostäder AB och Hyresgästföreningen har inte kommit i mål. Därför går årets förhandling till medling i Hyresmarknadskommittén. Det betyder att vi ännu inte har något besked om din nya hyra och från vilket datum den kommer att gälla.

Den årliga hyresutvecklingen förhandlas mellan Haninge Bostäder AB och lokala förhandlingsdelegationer från Hyresgästföreningen. Årets hyresförhandling för hyrorna 2021 har avbrutits och istället går parterna till medling hos Hyresmarknadskommittén.

– Det är bra att vi har en förhandlingsordning där en annan part kan medla, säger Anders Gillberg, VD på Haninge Bostäder. Vi inväntar nu medlingen och hoppas att snart kunna informera om hur hyresutvecklingen i år kommer att se ut.

Hyresmarknadskommittén består av representanter från Hyresgästföreningen centralt och branschorganisationen Sverige Allmännytta. Kommitténs uppgift är att medla när parterna inte själva kommer överens i en hyresförhandling lokalt.

I år var Haninge Bostäder AB yrkande om en hyreshöjning på 2,8 procent. Vilken hyreshöjning det faktiskt blir för 2021 blir står klart senare i vår när Hyresmarknadskommittén genomfört sin medling.